Painonpudotukseen ja painohallintaan - VLCD

Painonpudotus ja terveellisten elämäntapojen noudattaminen pidemmällä aikavälillä voi olla monelle haasteellista. Periaatteessa yhtälö on yksinkertainen: syö vähemmän kuin kulutat, mutta käytännössä painonpudotukseen vaikuttaa myös monen monta psykologista tekijää. Näitä ovat esimerkiksi sisäinen motivaatio, itsesäätelytaidot, tunne siitä, että pystyy pääsemään tavoitteeseensa, kehonkuva ja vuosien varrella itselle kehittynyt suhde ruokaan. Monesti onnistunut alku painonpudotuksessa antaa tarvittavan sysäyksen onnistumiseen pidemmällä tähtäimellä.

VLCD tulee sanoista very low calorie diet eli se tarkoittaa erittäin niukkaenergiaista ruokavaliota, suomeksi usein ENE-dieetti. VLCD-dieetin tarkoituksena on pitää päivittäinen energiamäärä alle 800 kilokalorin. Ravintoaineiden saanti turvataan, mutta energiaa saadaan niin vähän, että ollaan paastotilassa. VLCD-menetelmä on yksi suomalaisen Aikuisten lihavuuden Käypä hoito -suosituksen hoitomuodoista.

VLCD- dieetti on motivoiva ja nopea painonpudotusmenetelmä. Usein painoa pudotetaan kuitenkin yksipuolisella ruokavaliolla nopeat tulokset tähtäimessä. Jos painonpudotusajan ruokavaliosta ei saada riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita tai lihasmassan ylläpidossa välttämätöntä proteiinia, voi rankka painonpudotuskuuri tehdä elimistölle hallaa. VLCD-menetelmässä asia on ratkaistu niin, että VLCD-tuotteista saa kaikki päivittäin tarvittavat ravintoaineet, kun syö ohjeiden mukaisen määrän tuotteita joka päivä.

Tutustu Nutrilett VLCD -tuotteisiin täältä.