Kuivalle iholle

L300-tuotteiden teho perustuu tutkitusti ihon omaan kykyyn pitää sen kosteustasapaino hyvänä, jota tuotteiden sisältämät tehoainesosat tukevat.

 

Ihon kuivuminen talvea kohden on kiusallisen tuttua todella monelle suomalaiselle, mutta helpotusta asiaan on onneksi saatavilla! Talvella huoneilma on kuivempaa, mikä haihduttaa iholta kosteutta. Myös pakkaskelit koettelevat ihoa, joten sen hoitoon tulisi etenkin herkkäihoisten kiinnittää normaalia enemmän huomiota.

 

Ideaalitilanteessa käytössäsi onkin eri hoitotuotteet talvella, kuin kesällä. Näin pystyt parhaiten huomioimaan kuivemman ja mahdollisesti muutenkin ärtyneen talvi-ihon vaativammat tarpeet.

 

Kuivalle iholle -tuotepaketti 

 

Iho voi oirehtia kuivuuttaan monin eri tavoin; se kiristää, kutittaa, punoittaa ja jopa hilseilee pahimmillaan. Vaiva voi olla hurjan ikävä, jos ei ole vielä löytänyt omalle iholleen juuri oikeita hoitotuotteita. Ihon pesemistä suihkussa ja saunassa ei kuitenkaan kannata sen kummemmin vältellä, iho sen sijaan harmistuu enemmänkin hikoilusta ja siitä, jos kasvoilta ei päivän päätteeksi pese pois meikkejä ja muuta päivän aikana iholle kertynyttä likaa ja ilmansaastetta.

 

Jos sauna on lempipaikkasi, vältä kuitenkin kaikista kovimpia löylyjä, jos ihosi on herkkä talvisin. Jos iho on äärimmäisen kuiva tai paikoitellen couperoottinen, voit suojata huonokuntoisimmat kohdat kosteuttavalla naamiolla, perusvoiteella tai seerumilla ennen saunaan menoa.

 

Myös ihoa pesevät tuotteet tulisi tarkistaa ennen talvea ja kaikista tujuimmat vaihtaa kevyesti peseviin ja ihoa syväkosteuttaviin. Pesun jälkeen iho on kaikista vastaanottavaisimmillaan hoitavien tuotteiden kannalta, joten panosta ihonhoitoon heti pesun jälkeen. Kosteuttavat tuotteet tulisi siis levittää iholle pian peseytymisen jälkeen, jotta kosteus saadaan sidottua iholle mahdollisimman tehokkaasti.

 

Talvisin kannattaa suosia tuotteita jotka joko sitovat vettä iholle tai estävät puolestaan kosteutta haihtumasta iholta. Myös ainesosat, jotka tukevat aktiivisesti ihon omaa luontaista kosteutusmekanismia, kuten karbamidi, maitohappo, betaiini ja hyalurinihappo, ovat omiaan tekemään talvi-ihostakin suloisen pehmeän ja hyvinvoivan.

 

Jos ihosi on atooppinen, se todennäköisesti oirehtii vielä normaaliakin enemmän talvella. On hyvä pyrkiä erottamaan talven iholle aiheuttama niin sanottu normaali kuormitus ihosairaudesta. Jos iho talven tullen äityy mahdottoman huonoon kuntoon, on hyvä tarkistuttaa tilanne ihotautilääkärillä.

 

Kuivalle iholle -tuotepaketti