Jordan Green Clean

Omalla alallaan kansainvälisesti noteerattu, norjalainen muotoilija Andreas Engesvik suunnitteli Jordanin uuden hammasharjan muotokielen. ”Estetiikka ja käytännöllisyys kulkevat rinta rinnan skandinaavisessa designissa ja myös kestävä kehitys on tärkeä kulma aiheeseen, jota voidaan lähestyä muun muassa materiaalivalintojen kautta.”

Ekologisuus edellä – ilman kompromisseja

Jordan Green Clean -hammasharja on paitsi käytännöllinen mutta myös muotoiltu ergonomisesti, niin että käyttökokemus on mahdollisimman miellyttävä. Muotoilu henkii nykyaikaa ja materiaalit ovat ekologisia. Suunnitteluprosessi vietiin läpi aidosti ympäristö huomioiden, sillä jopa 90% tuotteesta, pakkaus huomioiden on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Hyödynnettiin siis puhtaasti jo olemassa olevia materiaaleja ja minimoitiin kuormitus ympäristölle. Harjan varsi on valmistettu alun perin elintarvikepakkauksissa käytetystä kierrätysmuovista ja pakkauksessa on hyödynnetty kierrätettyjä paperikuituja. Jäljellä jäävä 10% tuotteen materiaaleista on täysin peräisin luonnosta harjasten osalta ja pakkauksen etiketti on valmistettu kestävästi hoidetuista metsistä tuotetusta paperista.

Pohjoismaisen designin synonyymi on minimalismi sekä moderni ilme – mukaan valittiin vain välttämätön, jotta voisit maksimoida hammaspesun mukavuuden ja ekologisuuden. 

Kaunis sekä sisältä että ulkoa

Harjan suunnitellut muotoilija Andreas Engesvik halusi luoda kauniin tuotteen, joka olisi silti käytännöllinen sekä ekologinen. Lopputuote henkii täydellisesti eleettömän tyylikästä skandinaavista designia. ”Tunnen ylpeyttä suunnittelemastani Green Clean -hammasharjasta, joka on tuotteena kaunis katsoa, mutta myös ehdottoman ympäristötietoinen valinta kuluttajilta, jotka haluavat panostaa laatuun, estetiikkaan sekä ympäristön hyvinvointiin.” toteaa Andreas.

Et siis joudu tekemään kompromissia käytännöllisyyden, toimivuuden tai ympäristön välillä, sillä Jordan Green Clean on valmistettu sekä sinua että ympäristöä ajatellen. Harjasmalleista voi valita pehmeän tai keskikovan väliltä ja neljästä kauniista sävystä jokainen löytää oman suosikkinsa kylpyhuonettaan piristämään!

 

Tietoja hammasharjan materiaaleista

Mitä materiaalia varsi on?

Varsi on tehty sataprosenttisesti kuluttajatuotteista saadusta kierrätetystä polypropeenista (PP). Se täyttää Yhdysvaltain lääke- ja elintarvikeviraston (FDA) vaatimukset, eli se on turvallinen elintarvikekäyttöön. Materiaali on saatu jugurttipurkeista, margariinirasioista ja muista elintarvikkeita sisältävien, tyypillisesti kaupan kylmäosastolla olevien rasioiden kansista, jotka kuluttajat ovat toimittaneet kierrätykseen. Kierrätystalouden filosofian mukaisesti me annamme muoville uuden elämän!

Mitä materiaalia harjakset ovat?

Nailonharjakset on valmistettu risiiniöljystä, joka on sataprosenttisesti biopohjainen ainesosa. Risiiniöljy saadaan risiinikasvista, joka on uusiutuva luonnonvara. Se kasvaa vaatimattomassa maaperässä vaikeissakin ympäristöolosuhteissa, joten se ei kilpaile ruokaa ja muita kuituja tuottavan maatalouden kanssa. Harjaksissa ei ole väriaineita.

Mitä materiaalia pakkaus on?

Pakkauksen paperi on saatu paperiteollisuuden paperijätteestä ja kaupallisessa käytössä olleista laatikoista, jotka on kerätty osana jätteenkäsittelyprosessia. Jätepaperista on luovuudella kehitetty suojaava, hyödyllinen tuote.

Mitä materiaalia etiketti on?

Etiketti on FSC- ja PEFC-sertifioitua paperia. FSC (Forest Stewardship Council eli hyvän metsänhoidon neuvosto) ja PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification eli kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä) ovat itsenäisiä, maiden hallituksista riippumattomia kansainvälisiä järjestöjä, jotka ylläpitävät ja edistävät kestävän metsänhoidon parhaita käytäntöjä. Niiden sertifioinnit takaavat, että tuotteissa käytetty puuraaka-aine on laillisesti hankittu ja peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

Millaista liimaa etiketissä on käytetty?

Liimassa on kumia, ja se on suunniteltu ja tuotettu mahdollisimman ympäristöystävällisesti, kuitenkaan ominaisuuksista tinkimättä. Liima täyttää FDA:n vaatimukset liimoille, jotka ovat epäsuorasti kosketuksessa ruoan kanssa, ja sitä käytetään monissa ravitsemukseen liittyvissä tuotepakkauksissa.

Miksi käytetään kierrätysmateriaaleja?

Kierrätysmateriaaleja käyttämällä säilytämme materiaalien arvon mahdollisimman pitkään. Toimintamalli kuuluu kierrätystalouteen. Näin minimoimme jätteen määrän ja luonnonvarojen kulutuksen, ja annamme olemassa olevalle tuotteelle ja ainesosille uuden elämän.

Sisältääkö muovi mitään haitallisia kemikaaleja?

Green Clean -harjan kierrätysmuovi on FDA-hyväksyttyä, eli se on elintarviketurvallista eikä sisällä yhtään kemikaalia, josta voisi aiheutua suuhun laitettuna haittaa. Muovi on peräisin jugurttipurkeista, margariinirasioista ja muista elintarvikkeita sisältävien, kaupan kylmäosastolla olleista rasioista. Green Clean -hammasharjan muovi on siis täysin turvallista ja täyttää tiukkojen säädösten vaatimukset.