Hyaluronihappo ikääntyvälle iholle

Hyaluronihappo eli hyaluronaani (Hyaluronic Acid) on yksi tämän hetken suosituimpia ja käytetyimpiä kosmetiikan raaka-aineita. Sitä on lisätty joka toiseen ihonhoitotuotteeseen ja sen hyödyistä voi lukea naistenlehdistä ja sosiaalisesta mediasta harva se päivä.

Kosmetiikassa hyalurinohappoa käytetään yleisimmin ihonhoitotuotteissa, eli erilaisissa voiteissa sekä seerumeissa. Tämän lisäksi hyalyrinihappoa voidaan käyttää pistoksina juonteiden häivyttämisessä sekä täyteaineena muun muassa huulille.

Mitä hyaluronihappo sitten oikein on? Sitä löytyy ihosta luonnollisesti, mutta sen tuotanto alkaa hiipumaan aivan viimeistään neljänkympin korvilla osana ihon normaalia vanhenemisprosessia. Ihon oman tuotannon hiipuessa iho menettää pikkuhiljaa kimmoisuuttaan, ja myös ihon oma kosteustasapaino kärsii.

Hyaluronihappo ikääntyvälle iholle -tuotepaketti 

Hyaluronihappo auttaa ihoa sitomaan kosteutta itseensä misä seuraa pienten juonteiden sekä ihon yleisilmeen täyteläistymistä – tästä syystä hyalurinihappo on niin suosittu ainesosa etenkin anti-age -ihonhoitotuotteissa. Hyvin kosteutettu ihon on nimittäin aina kuivaa nuorekkaamman näköinen. Havainnollistavana vertauskuvana vaikka tuore, pinkeä viinirypäle ja kuivattu siskonsa rusina.

Hyaluronihappoa sisältävät hoitotuotteet kannattaa siis ottaa mukaan sekä kuivaihoisten että anti age -vaikutuksia tuotteilta toivovan hoitotuotearsenaaliin. Hyaluronihappo on hyvin siedettyä ja niitä on täysin turvallista käyttää myös raskauden ajan.